Det blir hverken store samlinger ved solnedgang eller bønn i moskeen ved midnatt når over 100.000 muslimer i innleder fastemåneden ramadan.

I 30 dager fra fredag skal muslimer hverken spise eller drikke fra daggry til solnedgang, noen som tilsvarer cirka 17 timer. Fasten er nemlig obligatorisk for alle muslimer, men det finnes noen unntak (se fakta).

Til gjengjeld samles ofte flere familier for å spise noe ekstra godt på kvelden. Mange storfamilier har tradisjoner som de har fulgt i årevis, men på grunn av korona må disse vike i år.

– Hvert år er hele storfamilien på 30–35 personer samlet ved solnedgang første dagen i ramadan. Og så besøker vi andre familier i løpet av måneden, men i år må vi forholde oss til korona. Derfor kan vi ha besøk av maks fem personer, sier Ayse Tanatar.

Les mer i Aftenposten